Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, μια ιστορία επιτυχίας!
  • Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, μια ιστορία επιτυχίας!
Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, μια ιστορία επιτυχίας!

«…Η άριστη συνεργασία της εταιρίας με την Mobile Technology έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών με ταχύτητα και συνέπεια…».

 

Η εταιρία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ επιδιώκοντας να διαφοροποιηθεί από την ανταγωνιστική αγορά των υπηρεσιών Courier και ακολουθώντας τα πρότυπα των εταιριών courier του εξωτερικού προχώρησε το 2004, μετά από διαγωνισμό, σε συνεργασία με την εταιρία Mobile Technology προκειμένου να εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες της. Η Mobile Technology παρείχε τον απαιτούμενο εξοπλισμό που θα επέτρεπε στην θυγατρική εταιρία των ΕΛΤΑ να ανταποκριθεί στις υψηλών απαιτήσεων ανάγκες της αγοράς των courier, προμηθεύοντάς αρχικά την εταιρία με τα τερματικά της Intermec 7Χ1.

 

Με την αρωγή των φορητών υπολογιστικών συστημάτων η θέση της εταιρίας ενισχύθηκε κατακτώντας μεγαλύτερο μερίδιο στην ελληνική αγορά με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της σε τεχνολογικό εξοπλισμό. Κατόπιν της άκρως επιτυχημένης συνεργασίας, η εταιρία Mobile Technology μετά από διαγωνισμό προμήθευσε την εταιρία με τερματικά νέας γενιάς, τα πρωτοποριακά CN3e & CN50, καλύπτοντας τις νέες ανάγκες που προέκυψαν, συνεπικουρώντας έτσι στην προσπάθεια των ΕΛΤΑ να εδραιώσουν την ηγετική τους θέση στην αγορά των υπηρεσιών ταχυμεταφορών.

 

Κλειδί για την επιτυχημένη συνεργασία αποτέλεσε η αδιάλειπτη και υψηλού επιπέδου υποστήριξη από το εξειδικευμένο προσωπικό της Mobile Technology σε συνεχή βάση. Αυτή ακριβώς η πρακτική ενίσχυσε την εταιρία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ στο να πετύχει εξαιρετικές αποδόσεις στην εξυπηρέτηση των πελατών τους. Η  Mobile Technology είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην Ελλάδα στο χώρο των φορητών υπολογιστικών συστημάτων, με εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό υπό την αιγίδα της Intermec που προσέφερε στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία πάνω στις νέες αυτές τεχνολογίες. Σαν  αποτέλεσμα οι δύο εταιρίες έχουν αναπτύξει αποδοτική και μακροχρόνια συνεργασία που επισφραγίζεται από τα 600 και πάνω τερματικά από την Mobile Technology που είναι σήμερα στο δρόμο για λογαριασμό της εταιρίας Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ.

 

Τα εν λόγω τερματικά φέρουν την εγγύηση της κορυφαίας εταιρίας στον κόσμο στα AIDC, της Intermec, για την οποία η Mobile Technology είναι επίσημός αντιπρόσωπoς στην Ελλάδα, Platinum Partner και πιστοποιημένο Διεθνές Επισκευαστικό Κέντρο. Επιπλέον ενσωματώνουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες όπως ασύρματες επικοινωνίες, data capturing κα,  σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα (ruggedness),  συνδυασμός στον οποίο εξειδικεύεται άλλωστε η Intremec .

Όντας η πρώτη εταιρία στο χώρο που υιοθέτησε τα AIDC, η εταιρία ΕΛΤΑ Courier διαφοροποιήθηκε από τον τότε ανταγωνισμό και εδραίωσε ένα εξαιρετικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Όπως μας είπαν στελέχη των Ταχυμεταφορών, COURIER σημαίνει «γρήγορα και με μεγάλη ακρίβεια» και αυτός ήταν ο στόχος της εταιρίας. Η αυτοματοποίηση της πληροφορίας εξασφάλισε στην εταιρία άμεση και γρήγορη πληροφόρηση που δεν αλλοιώνεται, αξιοπιστία, ταχύτητα, γρήγορη λήψη αποφάσεων,  καλύτερο έλεγχο και ένα εύρος Managerial εργαλείων που πριν δεν ήταν διαθέσιμα.

 

Σημειωτέον ότι η κα Ιωάννα Κοτσαρίνη, υποδιευθύντρια προμηθειών της εταιρίας Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ ΑΕ, μας ανέφερε ότι «…η άριστη συνεργασία της εταιρίας με την Mobile Technology έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών με ταχύτητα και συνέπεια…».

 

Το 2011 τα ΕΛΤΑ προχώρησαν σε συνεργασία με την εταιρία BKP Infosystems, η οποία ανέπτυξε την εφαρμογή “Τrack & Trace”(διαχείριση αποστολών). Στις προδιαγραφές της εφαρμογής είναι μεταξύ άλλων η διαδικασία πωλήσεων, η παραγωγική διαδικασία και η οικονομική διαχείριση, και πιο συγκεκριμένα η διαχείριση των συγκεκριμένων διαδικασιών με τον πιο αποτελεσματικό, γρήγορο και αποδοτικό τρόπο, αξιοποιώντας τον καινούργιο αλλά και τον ήδη υφιστάμενο εξοπλισμό των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ, στα οποία πραγματοποιήθηκε η ενσωμάτωση του νέου λογισμικού. 

 

Η εταιρεία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ (ΕΛΤΑ COURIER) αποτελεί συνέχεια της υπηρεσίας ΠΟΡΤΑ - ΠΟΡΤΑ, που προσφέρεται στην ελληνική αγορά πάνω από 20 χρόνια. Είναι θυγατρική των Ελληνικών Ταχυδρομείων - ΕΛΤΑ και δραστηριοποιείται στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των ταχυμεταφορών – courier services.