Λύση διαχείρισης ανταλλακτικών στα πλοία για παρακολούθηση των αποθεμάτων

 

Ανάγκη:

Η διατήρηση αποδοτικής εφοδιαστικής αλυσίδας και η παρακολούθηση των ανταλλακτικών εντός του πλοίου αποτελεί για μία Ναυτιλιακή εταιρεία πολύ σημαντικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία της και τη μείωση κόστους. Ο χώρος αποθήκευσης των ανταλλακτικών στο πλοίο ήταν πάντα ένα μελανό σημείο για το πλήρωμα, καθώς η διαχείριση του ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα και δύσκολη, αφού έπρεπε να γίνεται χειρόγραφα. Ο μεγάλος αριθμός διαφορετικών εξαρτημάτων και η ανάγκη για ταχύτητα στην εκτέλεση, δεν επιτρέπουν στο πλήρωμα να καταγράφει τις κινήσεις του μία προς μία, με αποτέλεσμα πολλές φορές να προκύπτουν ελλείψεις ή μετακινήσεις αντικειμένων χωρίς κανείς να είναι ενήμερος για αυτές.

 

Λύση:

Το spare parts management system πρόκειται μία ολοκληρωμένη λύση, η οποία ενημερώνει διαρκώς το σύστημα προγραμματισμένης συντήρησης (PMS) σχετικά με τις ποσότητες και την ακριβή τοποθεσία των ανταλλακτικών επί του πλοίου με τη χρήση barcodes και ειδικού εξοπλισμού. Με τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού, οι κινήσεις του πληρώματος μπορούν να καταγράφονται αυτόματα με αποτέλεσμα να αποφεύγονται τυχόν λάθη ή παραλήψεις. Συγκεκριμένα, μόλις ο τεχνικός επιλέξει το είδος του ανταλλακτικού που χρειάζεται, πρέπει απλά να σκανάρει το γραμμωτό κώδικα που είναι κολλημένος πάνω στο προϊόν ή στο κουτί μέσα στο οποίο βρίσκεται, ώστε να ενημερώσει αυτόματα το σύστημα για αυτή του την κίνηση.

 

                                     

 

 

Maintenance & Inspection Vocollect Voice

 

Σήμερα οι λίστες επιθεώρησης και συντήρησης εξακολουθούν να πραγματοποιούνται αναποτελεσματικά, αφού οι περισσότεροι τεχνικοί δεν εισάγουν τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους στο σύστημα αυτόματα, αλλά σε επόμενο στάδιο.

Με την τεχνολογία voice όμως που εισάγει ένα hands-free σύστημα, οι διαδικασίες εκσυγχρονίζονται, με αποτέλεσμα να υποστηρίζονται καλύτερα οι επιχειρηματικές ανάγκες των εταιρειών.

Οφέλη που προκύπτουν με το M&I Vocollect Voice System:

  1. Μείωση χρόνου και κόστους, αφού βελτιώνονται οι διαδικασίες και αυξάνεται η παραγωγικότητα χάρη στη χρήση φωνητικών εντολών
  2. Εκμηδένιση λαθών και παραλήψεων χάρη στις καθοδηγούμενες διαδικασίες και τη διατήρηση μίας check list
  3. Προστασία απώλειας των δεδομένων που προκύπτουν και αποφυγή διπλής εισαγωγής των δεδομένων στο σύστημα, χάρη στο αυτοματοποιημένο data-entry

 

 

 

 

 

        

 

 

 

 

 

Honeywell Global Tracking

Το Δορυφορικό Σύστημα Παρακολούθησης της Honeywell (Global Tracking system), που πληροί όλες τις προϋποθέσεις της SSAS (Ship Security Alert Systems) και της LRIT (Long Range ID Tracking), δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού σκαφών αναψυχής και containers, με την αποστολή πολλαπλών αναφορών θέσης σε ημερήσια βάση.

 

Honeywell Personal Tracker: μετατρέπει το iPhone σε συσκευή παρακολούθησης 

 

Το Personal Tracker της Honeywell αποτελεί ένα μοναδικό εξάρτημα, ικανό να μετατρέψει ένα smartphone σε δορυφορική συσκευή παρακολούθησης και αποστολής πολλαπλών σημάτων. Η δορυφορική αυτή συσκευή αμφίδρομης επικοινωνίας, με C1D2 και IP67 αποδεικνύεται ιδανική για βιομηχανικούς σκοπούς ή επιχειρησιακές και στρατιωτικές απομακρυσμένες εργασίες που απαιτούν ανθεκτικούς και αξιόπιστους τρόπους επικοινωνίας ανά πάσα στιγμή. Ο σχεδιασμός του βασίζεται στη δορυφορική αρχιτεκτονική LEO (Iridium low-Earth orbit), ώστε να καλύπτει πάνω από το 100% της επιφάνειας της γης, συμπεριλαμβανομένων των ωκεανών, του εναέριου χώρου και των πολικών περιοχών. Ως εκ τούτου αποτελεί ιδανική λύση για τους απομακρυσμένους και απομονωμένους υπαλλήλους ή στόλους θαλάσσιων μεταφορών, στρατιωτικών και κυβερνητικών επιχειρήσεων, αεροπορίας, θεμάτων ασφαλείας ή εκτάκτου ανάγκης, καθώς και επιχειρήσεων εξόρηξης πετρελαίου, φυσικού αερίου ή πετροχημικών βιομηχανιών.

Όταν συνδεθεί μέσω Bluetooth με οποιοδήποτε smartphone, μπορεί να λειτουργήσει ως συσκευή αποστολής σήματος κινδύνου, αποστέλοντας διαδραστικά μηνύματα SOS, τοποθεσία, σημεία και πληροφορίες πορείας, αλλαγές ρυθμίσεων και πληροφορίες ειδοποίησης στην οθόνη του. Οι χρήστες μπορούν γρήγορα να εντοπίσουν και να επικοινωνήσουν απευθείας με το πλησιέστερο Personal Tracker σε μία ομάδα ή ένα στόλο, καθώς και αμφίδρομα με τον κεντρικό server. Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και ως αποσπώμενη κεραία αποστολής σήματος. 

30.01.2017 Η Mobile Technology χορηγός στο Ναυτιλιακό συνέδριο Smart4Sea 2017
Νέες τεχνολογίες στο Ναυτιλιακό συνέδριο Smart4Sea 2017   Η Mobile Technology με μεγάλη χ..
Honeywell Portable Satellite Tracker
Honeywell Personal Tracker: μετατρέπει το iPhone σε δορυφορική συσκευή παρακολούθησης σήματος &nb..